Takaisin ylös

Fimlabin toiminta laajenee Päijät-Hämeeseen

25.06.2018

Fimlab on kevään aikana neuvotellut laboratoriotoimintoja koskevasta liiketoimintakaupasta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Yhtymän valtuusto näytti tänään vihreää valoa yritysjärjestelyn toteuttamiselle.
 
Yritysjärjestelyllä on tarkoitus vahvistaa kotimaisen laboratoriotoiminnan kilpailukykyä ja kehitystä muuttuvassa markkinatilanteessa sekä turvata palvelujen saatavuutta ja osaavan henkilökunnan riittävyyttä tulevaisuudessa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää ja tuottaa kaikkia sosiaali- ja terveyspalveluita maakunnassaan. Suurin yksikkö on Päijät-Hämeen keskussairaala, jonka yhteydessä on pääosa laboratoriotoiminnoista. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän laboratorion henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Fimlabin palvelukseen. Henkilöstöä, jota yhdistyminen koskee, on noin 160.

Yhdistymisen on määrä tapahtua kuluvan vuoden joulukuun alussa. Samalla Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymästä tulee Fimlabin aktiivinen omistaja kolmen muun sairaanhoitopiirin rinnalle. Fimlabin muut pääomistajat ovat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit. Yhtiöllä on ennen kauppaa noin 800 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 103 miljoonaa euroa.